Lopende projecten 2018

Kasteel Middachten

 

Bij het kasteel Middachten zijn schades ontstaan aan de natuurstenen trap bij de entree van het kasteel. Deze schades hebben wij hersteld door middel van speciale reparatiemortels.

Starbucks CS Amsterdam

[widgetkit id=]

 

  KLIK HIER EEN FILMPJE VAN HET HERSTEL VAN DE AUTHENTIEKE SCHILDERINGEN

 

Het restaureren van schades aan de decoratieve muurschilderingen in de Starbucks op het Centraal Station Amsterdam.

Voormalige Japanse Ambassade

 

Het volledig restaureren van dit Rijksmonument, zijnde de voormalige Japanse Ambassade.

Voormalige Kasbank Amsterdam

 

Volledige restauratie/renovatie van de totale buitenschil van wellicht het mooiste toekomstige kantoor van Amsterdam, gelegen tussen de Kalverstraat en de Nieuwezijds Voorburgwal.

Ruysdaelweg Overveen

 

Dit project betreft het restaureren van een villa welke voorheen door Cuypers ontworpen is.

Kerkstraat 9 Oldenzaal

 

De werkzaamheden omvatten het restaureren van het natuursteen en van het voegwerk.

Koninklijke Wachtkamer, CS Amsterdam

 

Voor de Koninklijke Wachtkamer hebben wij van de NS opdracht gekregen om de linkergevel volledig te restaureren. Dit houdt in dat het voegwerk volledig vervangen wordt voor een nieuwe, 100% kalkgebonden snijvoeg. Verder worden alle Franse kalksteendelen gepatineerd, zodat zij dezelfde uitstraling krijgen als het originele zandsteen wat in de gevel verwerkt zit. Het natuursteen zal waar nodig hersteld en gerepareerd worden.

4-seizoenenkamer 1e Klas Restaurant, CS Amsterdam

No images found.

 

Het decoratieve schilderwerk, inclusief het onderliggende stucwerk, van de 4-seizoenen kamer van Restaurant 1e Klas kent schades. Het stucwerk is los komen te zitten door vocht- en zoutschades in het gevelwerk. 

Wij hebben de verantwoording gekregen om het stucwerk ter plekke van de schade te herstellen en het decoratieve schilderwerk weer in ere te herstellen.

Fase 2 Schouwburg Orpheus Apeldoorn

 

Bij de Schouwburg Orpheus te Apeldoorn zijn wij bezig geweest om verscheidenen gevels te voorzien van nieuw voegwerk. 

Het oude voegwerk is uitgehakt, waarna de gevels gestraald en schoon gespoten zijn. Deze gevels zijn voorzien van nieuw voegwerk.

Door ons onderhoudscontract voeren wij veel verschillende werkzaamheden in en rondom het theater uit. 

De Byenkorf Apeldoorn, kantoor Venema

 

Op dit moment zijn we bezig met de verbouwing/restauratie van ons pand aan de Deventerstraat te Apeldoorn. We zijn dit project aan het afronden. De puntjes worden nu op de i gezet. Het betreft hier om kleine afwerkingen.

Kademuren Deventer

 

Restauratie kademuren Deventer

Op dit moment zijn we aan het wachten tot de waterstanden weer gaan dalen, zodat wij hier weer aan het werk kunnen.

Direct na de bouwvak mochten we beginnen aan de al lang geplande restauratie van de kademuren, aan de IJssel in Deventer. Eerder was dit niet mogelijk omdat de waterstanden te hoog waren. De opdracht was een vervolg op een eerdere opdracht in 2007. Binnen vier weken lukte het ons 2/3 van deze vervolg opdracht uit te voeren voordat het water weer ging stijgen. Binnen deze korte tijd lukte het ons om meer dan 60 m3 metselwerk te vervangen. Op veel plaatsen waren de muren zo slecht dat deze meer dan een meter diep vervangen moesten worden. Zes vrachtwagens aan slecht metselwerk/puin is vervangen en er is in deze korte tijd nieuw metselwerk weer ingeboet. Dit alles is gebeurd met zo’n 30 ton aan kalkmortel zonder gebruik van een druppel cement. De samenstelling, zeeflijn verhouding zand/bindmiddel in combinatie worden door ons zelf bepaald en getest. Voor velen in de branche wordt het werken zonder cement als hilarisch ervaren. Terwijl er op maandag nog een opening van 3 meter breed, 2.5 meter hoog en een meter diep aanwezig was, zat deze dinsdagavond al weer dicht. Aan het einde van de week werd dit stuk al weer door de opkomende waterstand belast. De werkzaamheden worden onder andere gevolgd door Monumentenzorg, de Gemeente Deventer, andere collega-bedrijven, architecten, TU Delft en Rijksdienst van Monumentenzorg. Zodra de waterstanden weer zakken, zullen we het laatste deel gaan restaureren.

We hopen dit jaar het project af te ronden. De waterstand van de IJssel zal dan wel moeten zakken. We waren blij verrast dat wij na de opdracht van de Kloostermuren van de Gemeente Deventer direct voor hen door konden gaan met dit werk. Dit mede dankzij de waterstanden die laag genoeg waren. Dit is bijzonder omdat een dergelijke waterstand één keer in de drie jaar plaatsvindt. De opdrachten van de Kloostertuin en die van de kademuren (in twee fasen uitgevoerd, zijnde in 2007 en 2012) bedragen ongeveer € 600.000,-.