2015

Gaffellaan 2 Apeldoorn

 

Aan de Gaffellaan zijn wij begonnen met nieuwe werkzaamheden aan een mooie twee-onder-een-kap woning. Deze woning is voor de helft volledig voorzien van nieuw voegwerk. 

Het voegwerk is volledig traditioneel uitgevoerd op een 100% kalkbasis, zonder toevoeging van maar een druppel cement. 

Verder zitten er over de gevels verspreid verscheidene stenen welke gerepareerd zijn. Deze stenen kenden verschillende schades welke door een speciale steenreparatiemortel gerestaureerd zijn. Hierdoor zijn de stenen weer in authentieke staat terug gebracht.

Hoofdstraat 166 Apeldoorn

 

Aan de Hoofdstraat te Apeldoorn hebben wij wederom restauratie van de gevels boven de winkelpanden afgerondt. 

Allereerst is de gevel volledig gereinigd, waarna de werkzaamheden van start zijn gegaan.

In de gevel, welke opgemetseld met in Hilversums formaat baksteen, zaten veel ijzeren delen die verwijderd zijn. Daarna zijn waar nodig de stenen met een speciale mortel gerepareerd , waarna het afgewerkt is door middel van patineren om de steen weer een oude look te geven. 

Ook zaten er over de gevel verspreid voegwerk wat bijgewerkt of vervangen is. Dit is allemaal traditioneel met een 100% kalkmortel uitgevoerd, zonder toevoeging van cement.

Welgelegenlaan 6 Apeldoorn

 

Aan de Welgelegenlaan zijn wij begonnen met een woning waarvan de gevels allemaal geverfd zijn. Deze verflagen worden allemaal verwijderd. Daarna wordt er aan de onderkant van de latei het voegwerk traditioneel vervangen. De lateien boven de ramen worden allemaal gerestaureerd. Tevens zal het stucwerk wat boven deze lateien zit gereinigd en geverfd worden.

Aan de rechterzijgevel zat er een scheur, welke doorliep naar de voorgevel. Wij hebben dit gedeelte er compleet uitgehakt en zijn nu bezig om het weer in te boeten. 

Van Gogh Museum Amsterdam

 

In februari en maart hebben wij in de nacht werkzaamheden verricht aan het Van Gogh Museum te Amsterdam

I.v.m. afspraken zullen wij geen gegevens, betreffende werkzaakheden die wij verrichten voor Rijksvastgoedbedrijf, vermelden.

Museum de Fundatie Zwolle

 

In Zwolle hebben wij bij Museum de Fundatie dit project onlangs afgerond. Hier hebben wij de natuurstenen goot en de afdekkers van de dakkappellen gerestaureerd. De dakkappellen zijn voorzien van nieuw voegwerk. Tevens is de natuurstenen trap aan de voorzijde volledig voorzien van nieuw voegwerk en zijn de aanwezige scheuren gerestaureerd. 

Veldhuisstraat Apeldoorn

 

Aan de Veldhuisstraat te Apeldoorn hebben wij een huis compleet ontdaan van een dikke granol laag welke hierop aangebracht was. Na hem compleet verwijderd te hebben, zijn wij begonnen met de gevels voorzien van nieuw voegwerk. Ook zijn er ornamenten en spekranden zo gerestaureerd dat ze weer in authentieke staat zijn teruggebracht.

Landshuis Deventer

 

Onlangs hebben wij opdracht gekregen om werkzaamheden te verrichten aan het oude Gemeentehuis, het Landhuis, te Deventer. 

Deze werkzaamheden hebben wij in samenwerking met PHB Deventer uitgevoerd.

Schipbrug Deventer

No images found.

 

Onlangs hebben wij de opdracht van de Gemeente Deventer gekregen om werkzaamheden te uit te voeren bij de Schipbrug te Deventer.

Gedeeltelijk is er voegwerk vervangen worden. Over het gehele oppervlak zitten stenen welke vervangen/opnieuw ingeboet zijn. Daarnaast zitten er in de hardstenen afdekkers scheuren. Deze scheuren zijn hersteld.

Nijhoffstraat Arnhem

 

  Klik hier om de video van het reinigen te bekijken.

Aan de Nijhoffstraat te Arnhem zijn wij bezig geweest om de voorgevels van 5 naast elkaar gelegen huizen te voorzien van nieuw voegwerk. Alvorens het voegwerk opnieuw aangebracht werd, zijn de voorgevels ontdaan van de oude verflagen.  

Kromme Waal Amsterdam

 

Onlangs hebben wij de restauratie van dit grachtenpand aan de Kromme Waal te Amsterdam afgerond. Hier hebben wij de volgende werkzaamheden uitgevoerd:

  • Schilderwerk
  • Zinkwerk
  • Dakherstel
  • Gevelrestauratie
  • Voegwerk
  • Stucwerk
  • Smeedwerk

Gelre Ziekenhuis Zutphen

 

Van oudsher kent Venema een reinigtak. Dit houdt het reinigen en conserveren van ook modernere gebouwen in. Begin 2015 heeft deze reinigingstak ook de opdracht gekregen voor het reinigen en conserveren van het volledige Gelre Ziekenhuis in Zutphen. Het wassen gaan we uitvoeren met onze eigen glasbewassingapparatuur. Hierbij gebruiken wij alleen maar gedemineraliseerd water.

Nu in opdracht.

Politieacademie Apeldoorn

 

Lunchruimte Politieacademie te Apeldoorn.

Vorig jaar kregen wij de opdracht om op zoek te gaan naar het juiste marmer voor de Politieacademie te Apeldoorn. Dit marmer is nodig om schades te herstellen die de Duitsers in de Tweede Oorlog veroorzaakt hadden. Zij hadden de voormalige doopbassins behoorlijk toegetakeld om de metalen te kunnen gebruiken. In de loop der jaren had menig aannemer zich hier al op stuk gebeten. Wij dachten in eerste instantie dit simpel te kunnen oplossen, door het netwerk waar wij in zitten betreffende marmer. Een aantal van hen hebben wij dan ook een zoekopdracht gegeven om te zoeken in onder andere Italië. Al snel bleek dat wij daar niet moesten zoeken. Het was een marmersoort welke uit de marmergroeven van Irak/Syrië/Turkije komt. Dit is op dit moment niet de makkelijkste plek om marmer te bestellen, aangezien je daar tussen de bommen en granaten door moet laveren. Na ontzettend veel moeite gedaan te hebben het afgelopen jaar hadden wij ons er al bij neergelegd dat wij een alternatief moesten gaan zoeken. Toch bleek er in ons netwerk nog iemand te zitten die exact hetzelfde marmer wist te verkrijgen uit een voorraad die opgeslagen staat in Duitsland. Ondanks dat het project veel energie heeft gekost, geeft het nu toch enorm veel voldoening als je het resultaat bekijkt. Wij bedanken de Politieacademie te Apeldoorn voor het vertrouwen dat wij dit werk hebben mogen maken.

Tevens willen wij iedereen in ons netwerk bedanken voor de moeite die ze gedaan hebben, met name Charles Boucher en Alexander. 

Generaal Vetterstraat 75-77 Amsterdam

 

Aan de Generaal Vetterstraat te Amsterdam staat een mooi kantoorpand welke ontworpen is door architect Mart Stam. Dit kantoorpand kijkt uit op de Schinkel.

Wij hebben opdracht gekregen om veel voegwerk te vervangen. Daarnaast dienen er ook redelijk veel betonreparaties uitgevoerd te worden en bepaalde delen van de gevels zullen opnieuw in de verf gezet worden. Ook zal er in het oog springend ijzerwerk gestraald en geconserveerd worden. Ondertussen hebben wij dit project afgerond.

Fase 1 Schouwburg Orpheus Apeldoorn

 

De schouwburg Orpheus te Apeldoorn heeft ons gevraagd of wij de reiniging voor onze rekening wilde nemen. Er was veel sprake van algenvorming op meerdere betonelementen en gevels rondom de schouwburg. 

Wij zijn druk bezig geweest om alle algen te doden en om alle betonelementen en gevels weer in goede staat op te leveren.

Panden 'S Heerenloo

 

We hebben opdracht gekregen om het Keuken- en Linnengebouw van het vroegere Apeldoornsche Bosch, nu 's Heeren Loo, te restaureren. Het stucwerk is compleet vervangen. Tevens is het zinkwerk en het schilderwerk volledig aangepakt.

Tevens hebben wij een tweetal filmpjes toegestuurd gekregen waarin de historie van het vroegere Apeldoornsche Bosch getoond worden. 

De rapportage van Omroep Gelderland: Klik hier om de rapportage te bekijken.

Het verhaal bij De Wereld Draait Door (vanaf 7:30): Klik hier om het filmpje te bekijken.

[12  >>