Oude ziekenhuis Laren

 

In 2011 werden wij benaderd om de hoofdingang van het voormalige ziekenhuis in het centrum van Laren te restaureren. Het ging hierbij om een ingang met balkon, volledig uit zandsteen opgebouwd. Helaas is er in de loop der jaren een verflaag aangebracht over het zandsteen, die het zandsteen volledig afsloot. Doordat het vochttransport vanuit het zandsteen niet ademend naar buiten kon, ontstond er een erosielaag op de top van het zandsteen. Er was dan ook geen andere optie dan deze erosielaag inclusief de verf te verwijderen, zodat er weer voldoende basis ontstond om het zandsteen te restaureren. Deze restauratie is gebeurd met een mortel, in de authentieke kleur, die compatibel is aan het zandsteen. De zichtbare foto in zijn gerestaureerde staat kent dus geen verflaag, maar is zichtbaar in de kleur van de mortel. Er is getracht zoveel mogelijk de vrijnlagen in de mortel terug te brengen.