2012

Van Rhemenslaan 7 Apeldoorn

 

 

Bij deze villa moesten wij alle oude verflagen voor 100% verwijderen. In het gevelwerk zaten de nodige scheuren. Deze hebben wij gerestaureerd door veel inboetwerk te verrichten. Plaatselijk hebben wij spiraalankers gezet. Daarna is het gevelwerk volledig opnieuw gestuct met een hydraulische kalkmortel. Tijdens het verwijderen van de verflagen bleek dat er afdrukken zaten van ornamenten boven de raampartijen. Deze hebben wij origineel nagemaakt en geplaatst boven de raampartijen. Hierdoor heeft de voorgevel zijn originele staat weer terug gekregen. We willen de heer Misha van Vliet niet alleen bedanken voor deze mooie opdracht, maar ook voor de vrijheid waarop wij de gevels, volgens ons advies, volledig mochten restaureren.

Gelre Ziekenhuis Apeldoorn

 

De nieuwbouw van het Gelre Ziekenhuis begon in 2003 en heeft circa zes jaar geduurd. De gebouwen zijn dus nog relatief jong. Toch was een cosmetische aanpak nodig om de gebouwen er weer als nieuw bij te hebben staan. Hiervoor hebben wij opdracht gekregen. 

Keizersgracht Amsterdam

 

  Klik hier om de video te bekijken.

  Klik hier om de video van de brand te bekijken.

Een verbouwing van de bibliotheek aan de Keizersgracht in Amsterdam naar een hotel liep uit op een nachtmerrie. Een uitslaande brand verwoestte voor een groot deel het pand en de voorgevel liep enorme schade op. Wat te doen? Venema bood uitkomst. 

Door de bouwkundig aannemer werd gevraagd de gevel weer in oude staat te herstellen. Gezien de enorme hoge temperaturen waren de hoger gelegen delen van de gevel dusdanig aangetast dat vervanging van gevelelementen nodig was. Andere minder aangetaste delen werden gerestaureerd met reparatiemortels. Door roetaanslag waren ook veel geveldelen enorm vervuild. Met behulp van speciale technieken werden deze gereinigd. Resultaat: weer een prachtige gevel die de Keizersgracht waardig is.

Nieuweweg Lochem

Voor restauratie:                                       Na restauratie: