Villa de Lichtbaak Epe

 

Het project ’de Lichtbaak’ in Epe.

Deze enorme villa met een buitenverblijf kende grote problemen. In de afgelopen jaren hadden voorgaande bewoners vele malen het huis opnieuw in de verf gezet. Dit is een aantal malen met scheuroverbruggende verfsystemen uitgevoerd. Het is bekend dat dit een volledig afgesloten systeem is dat vaak op chloor-rubber basis is. Naar onze mening hoort deze verf misschien thuis in een zwembad, maar niet op een huis. De grote schades die deze systemen op het gevelwerk hadden veroorzaakt gaf ons geen andere mogelijkheid dan ze 100% te verwijderen tot op de kale ondergrond. Scheurvorming en afsluiting van de damp zorgden ervoor dat er zich achter de verflagen algen en schimmels bevonden. Bij het verwijderen van de verflagen bleek dat veel voegwerk hierdoor vergaan was. Door de enorme hoge belasting van vocht is het mogelijk geweest dat we pas een jaar later, na het verwijderen van de oude verflagen en het restaureren van metsel- en voegwerk, het huis konden afwerken met een nieuw verfsysteem. Dit verfsysteem kent  een 100% open structuur. De totale hoeveelheid gevelwerk van deze opdracht besloeg ongeveer 800 m2. We bedanken de opdrachtgever voor de prettige samenwerking en begrip dat om technische redenen dit project langer heeft moeten duren dan wij eerst zouden verwachten.