Politieacademie Apeldoorn

Politieacademie Apeldoorn

Lunchruimte Politieacademie te Apeldoorn.

Vorig jaar kregen wij de opdracht om op zoek te gaan naar het juiste marmer voor de Politieacademie te Apeldoorn. Dit marmer is nodig om schades te herstellen die de Duitsers in de Tweede Oorlog veroorzaakt hadden. Zij hadden de voormalige doopbassins behoorlijk toegetakeld om de metalen te kunnen gebruiken. In de loop der jaren had menig aannemer zich hier al op stuk gebeten. Wij dachten in eerste instantie dit simpel te kunnen oplossen, door het netwerk waar wij in zitten betreffende marmer. Een aantal van hen hebben wij dan ook een zoekopdracht gegeven om te zoeken in onder andere Italië.

Al snel bleek dat wij daar niet moesten zoeken. Het was een marmersoort welke uit de marmergroeven van Irak/Syrië/Turkije komt. Dit is op dit moment niet de makkelijkste plek om marmer te bestellen, aangezien je daar tussen de bommen en granaten door moet laveren. Na ontzettend veel moeite gedaan te hebben het afgelopen jaar hadden wij ons er al bij neergelegd dat wij een alternatief moesten gaan zoeken. Toch bleek er in ons netwerk nog iemand te zitten die exact hetzelfde marmer wist te verkrijgen uit een voorraad die opgeslagen staat in Duitsland. Ondanks dat het project veel energie heeft gekost, geeft het nu toch enorm veel voldoening als je het resultaat bekijkt. Wij bedanken de Politieacademie te Apeldoorn voor het vertrouwen dat wij dit werk hebben mogen maken.

Tevens willen wij iedereen in ons netwerk bedanken voor de moeite die ze gedaan hebben, met name Charles Boucher en Alexander.