2018

Veldhuisstraat Apeldoorn

 

Het restaureren van woning, terug naar hoe het origineel was.

Klarendalse Molen Arnhem

 

Deze Rijksmonumentale molen is volledig gerestaureerd en door ons afgewerkt in een kaleimortel.

Vogeleiland Deventer

 

Op het Vogeleiland te Deventer hebben wij de met misbaksels gemetselde vijver compleet vervangen. Er is een nieuwe fundering gestort, waar het metselwerk opnieuw opgebouwd is en afgewerkt wordt met misbaksels, gelijkwaardig aan het originele metselwerk. 

Museum de Fundatie

No images found.

 

Bij Museum de Fundatie te Zwolle hebben wij een vervolgopdracht uitgevoerd betreffende restauratie van stucwerk in de kelder van het Museum.

Voormalige Wapendepot Hembrugterrein Zaandam

 

Bij het voormalige wapendepot op het Hembrugterrein hebben wij de volledige verantwoording gekregen betreffende het buitengevelwerk. Scheuren zijn opnieuw ingeboet en al het roestende ijzerwerk is verwijderd. Daarnaast is er voegwerkreparaties uitgevoerd, om de gevel weer bij te werken.

Spuistraat Amsterdam

 

Aan de Spuistraat hebben wij de volledige verantwoording gekregen over het herstel van het gevelwerk. Monumentale kozijnen en raamwerk zijn volledig vervangen. Het volledige gevelwerk is ontdaan van vele lagen verf. Metselwerk is waar nodig hersteld en de gevel is geheel opnieuw gevoegd in snijvoegwerk. De uitstraling is nu weer gelijk aan het originele, uitgevoerd met 100% kalk gebonden mortels.

Bungehuis Soho House Amsterdam

 

Het Bungehuis is het voormalige universiteitsgebouw van Amsterdam aan de Spuistraat. Soho House heeft hier een van hun van Houses gemaakt, midden in het centrum van Amsterdam. 

Wij hebben de volledige verantwoording gekregen over het restaureren van de buitengevels en alle opbouwen op het dakterras. Het buitengevelwerk betreft hier een Muschelkalksteen. Het ging hier om het restaureren en herstellen van 2.600 m2 aan deze Muschelkalk natuursteen. 

Zie ook de site van Soho House voor een verdere impressie van het hotel: http://www.sohohouseamsterdam.com/en.

Uilenburgergracht Amsterdam

 

Aan de Uilenburgergracht hebben wij  een bijzonder grachtenpand gerestaureerd. De gerestaureerde gevels staan namelijk volledig in het water. 

Bij dit werk hebben wij de verantwoording over het volledige gevelwerk gekregen. De oude erker is verwijderd en hier zijn nieuwe kozijnen met balkonnetjes voor terug gekomen. Het omliggende metsel- en voegwerk is gerestaureerd en aangepast zodat deze weer aansluit op het nieuwe kozijnwerk. Daarna zijn de betonnen liggers aangepast, waarna zij gebruikt worden als balkons.