Asselsestraat Apeldoorn

Asselsestraat Apeldoorn

Een aantal initiatiefnemers, waaronder de gemeente Apeldoorn, streeft ernaar de winkelstraten in het centrum van Apeldoorn weer op te waarderen. Dit willen ze bereiken door de winkelstraten weer in haar oorspronkelijke staat terug te brengen. Wij kunnen het enorm waarderen dat zij, maar ook eigenaren van de winkelpanden er extra energie en financiele middelen insteken om de winkelstraten zoveel mogelijk weer in haar authentieke vorm te herstellen. Al enkele jaren is dit nu gaande. Een mooi voorbeeld hiervan zijn onder andere de enorme veranderingen in de van Kinsbergenstraat.

Op veel plaatsen in de binnenstad van Apeldoorn zijn ondertussen al lelijke luifels verwijderd, waarvan er een aantal in de oorspronkelijke gevelpuien zijn teruggebracht. De gemeente Apeldoorn ondersteunt dit enorm door niet alleen energie erin te steken, maar ook subsidies hiervoor te verlenen. Omdat deze mogelijkheden zich alleen beperken tot Gemeentelijke- of Rijksmonumenten, was dit niet voor dit project van toepassing. Des te mooier is het om te zien dat opdrachtgevers, zoals de eigenaar van dit winkelpand, er toch de waarde van inzien om geheel op eigen kosten de gevel in oorspronkelijke staat te herstellen.

Wij hopen dat deze tendens zich voortzet, waardoor de winkelstraten in Apeldoorn een enorme opwaardering krijgen. En dat het er op deze manier voor het winkelend publiek aantrekkelijker wordt om zich in de binnenstad van Apeldoorn te begeven.

Aan de Asselsestraat zijn we begonnen met het restaureren van de poeren. Deze zijn in de loop der jaren bekleed met tegelwerk. Het tegelwerk wordt verwijderd en de poeren worden opnieuw gevoegd met een snijvoeg. Hierdoor worden de poeren weer in originele staat teruggebracht.